Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte bara skriva ned lite tankar... det blev något xD


Ex-Apor och en bort töande planet.

Filmer har antingen ett gott eller ont slut.
där är allting svart eller vitt.
inga gråskalor.
varken oklara budskap eller dubbeltolkande.
I filmer är människor antingen goda
eller onda
I verkligheten, i den hårda betong världen vi kallar civilisationen
Finns bara gråskalor.
Ingenting är helt gott.
ingen är helt ond.
Helgonen sedan länge döda
Djävlarna sedan länge överskuggade
Drömmar tänds likt de elektriska lamporna i vart fönster om kvällen.
De flesta gåtorna har fått sina svar
De flesta myterna har blivit överbevisade
Sagorna som berättats kring öppna eldar om kvällen
har ersatts med flimmrande glasrutor.
Glappet mellan generationer växer, liknar nu mest en djup ravin mellan ung och gammal.
Vi har gått från att leva egna liv till att följa andras.
Avsnitt för avsnitt.
Säsong för säsong
Att hjälpa andra belönas inte, att hjälpa andra fnyser vi åt.
Om du faller på gatan är det inte längre självklart att du får hjälp upp.
Som kvinna bör du gömma dig, kvinnlighet belönas med våld och skändning
Gentlemän är en sällsynt art, utrotningshotad och nästan kravmärkt.
Folkgrupper delar sig, generaliserar och avskyr.
Människor hatar människor.
Ex-apor hatar och dödar ex-apor
Världen går mot sin undergång, och vad gör vi?
- Jo vi dödar varandra.




Fri vers av Miichaelah
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-10 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Miichaelah
Miichaelah