Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poppoesi, kan inte vara mer poppoesi


grill

Över vår sommarstad sveper våren in
I trädgårdarna minglas det med vin
Snygga tjejer har top och kort kjol
killarna har shorts och badar i sol

Vi dukar upp, vi skruvar upp radion och tänder vår grill
Trevligt sällskap Lite kött, och något att dricka till
Vi ska bara koppla av, andas vår och sommar i djupa andetag
Det är något alla borde göra, det borde vara en sommarlag

Det är så här som det alltid borde vara
Ring inte, det är ingen hemma som kan svara
Alla har lämnat allt och de är på väg ut
Hörde du inte, de sa att vintern är slut

Vi går ut på verandan och vi tänder vår grill
Det är något som vi gjort enda sedan april
Det är något som vi ska njuta av i djupa andetag
det är nu vi kan samla krafter och ta nya tag

Det är det som vi drömt om under dessa mörka mådnader
Men nu har vi fyllts av liv, vi som blev mörkrets vålnader
Ser du inte hur alla lever upp, ett liv som fallit i glömska
Ta min hand min vän, här ute så har vi allt som vi kan önska

Vi ses fram mot kvällen, vi samlas runt en grill
Vi äter,umgås och sen så kan vi gå ut om vi vill
Bara vara här och nu, andas sommar i djupa andetag
Leva och njuta här och nu, det är mitt förslag

Man kan göra det oavsett om man bor på landet eller i en stad
Och sen så kan man resa sig upp och gå hand i hand på promenad
Då himlen skiftar färg och och låta nuet vara det som är i fokus
och när stjärnor och måne träder fram tar man sig en kram och puss

Kom följ musiken och skratten så hittar du oss vid en grill
Kom, kom till oss du hittar genom att följa fåglarnas drill
Känn doften från grillen, andas in stämningen i djupa andetag
vi har ett liv här och nu, låt sommarens hjärta slå sina slag

Du betalar genom att bjuda på dig själv, det andra kostar inget alls
Om vi går ut och går på en stig och du faller slå armarna runt min hals
Känns det rätt så kanske mina ögon säger ja, men jag kan inget lova
I kväll är allt vi har ust nu, men denna kväll är en magisk gudagåva

Kom vi går till stranden, vi samlas runt värmen från en grill
Där kan vi dricka och drömma oss bort i vattenytan som ligger still
Kom och känn värmen, andas vänskap och romantik i djupa andetag
Vi är redan här, kom du med till oss, så kan vi dela det, du och jag

Det här behöver du efter att ha levt allt för strikt och grått
Blå himmel, strålande sol, varmt vatten, det är det vi har fått
Och ingen går och lägger sig i kväll utan att ha tagit ett kvällsdopp
För sommarkvällens luft och vatten är bra för din själ och nakna kropp




Fri vers av PPQ
Läst 850 gånger
Publicerad 2004-04-13 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ