Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Målning av konstnären Cvita S 2001


Kosmos gamos


före tidens begynnelse
sammanfördes
ett ungt par

liv och död

Deras tvåsamhet
evig

kärleken mellan dem
kryptisk slitsam

ett äktenskap
instiftat i motsatser

natt och dag
tanke och känsla
stolta svärföräldrar

vi deras tillkommna
brudfölje

på brudkammarens
dörr står det ristat

γνωθι σαυτό













Fri vers av J A Nicander
Läst 583 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-03-16 19:31



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Snyggt formulerad liknelse, där bröllopstemat är konsekvent rakt igenom hela texten. "På brudkammarens dörr står det ristat" - snyggt! På vägen mot att lära känna oss själva, måste vi fundera över detta brudpar och deras relation till varandra ...
2008-08-21

  Lyckohäxan Enediel
Före tidernas begynnelse...
redan där susar det till i mitt inre...och resten av texten är väldigt behaglig.

Du har faktiskt skapat något här som jag skulle vilja kalla grymt bra!
2008-03-16

    Nattviol
*S*
gillade Loredanas kommentar!

vet du.. nu ser jag!
jävlar - häftig tanke du bjuder på!
livets och dödens eviga
tvåsamhet!!
inget kan existera utan det andra!!
\"natt och dag
tanke och känsla
stolta svärföräldrar\"
det är ju skitbra!!!

nu blir det applåder i massor här!
kraam
2008-03-16

  Maria Zena Viklund
jäpp, känn dig själv!
2008-03-16

  Last Word Spoken
Nu blev jag nyfiken?

Vad betyder det sista: porten till helvetet? :)
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

J A Nicander
J A Nicander