Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förmodligen en totalt obegriplig sörja av något jag bara behövde få ur mig


Aldrig lita på Nån

Alla dessa år jag varit på fel spår
Ja, ni förstår, det går inte att komma ifrån
Att jag aldrig kan lita på Nån

Väggar som viker, de som inte ska som sviker
Men javisst, vem har inte varit där?
Man skriver om det som känns och gör ont
riktar frågor och svar till

De som inte svarar
De som inte frågar

Mamma, pappa, syster, bror
En man, en vän
både nyss och
ganska länge sen

- Glöm det, släpp det och gå vidare
Javisst, det är som man ska och som
man ska säga, gulledu
Kram och puss och plåster

- Och ja förstås så svårt
att vara den som sviker!
Stackars, stackars den som sviker
viker ut sig blödande
lidande över all skada
en gång till och om
igen och
Ja må du skriva
om ångest och förtryck
Och ja må du skriva
en bok som går till tryck

Sätt segel med längtan och saknad
med skuld och med skam så
kanske, men bara kanske
ror du skutan i hamn

Och jag
jag vänder inte åter
Inte ett hugg i ryggen jag förlåter

Det går inte att komma ifrån
jag litar aldrig mer på Nån






Fri vers av the Morrigan
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-18 00:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och ändå måste man resa sig upp och gå vidare.

Bra dikt fan. Obegriplig skulle jag inte kalla den.
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

the Morrigan