Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsbestyr går överstyr


Då tvättmaskinen kastar ut tvätten
Ryker och exploderar
Diskmaskinen spyr ut diskmedel
över köksgolvet, ångar och fräser
Hunden ylar på grannens katt
Som bor på våningen under
Tvingar in byrackan från balkongen
För att få sinnesfrid

Avloppet hotar med svämma över
Fåglarna skriker ut sin
Förhatliga serenad

Grannen till vänster
Borrar som en galning
Men kommer ingenvart
Annat än ett hål som stirrar rätt in i mitt vardagsrum
Kanske grannen skiter i att betala tv-licens och åker snålskjuts på min?

Ungarna sliter varandra i håret
Gråter och tjuter i kör
Gubben har fastnat med gylfen i tröjan
Vars sjutton är dagens början?

Slänger i mig en mugg kaffe
Försöker finna lösningar
På dagens bekymmer

Har dagen en början mitt och slut
Eller är det bara ett hopkok
Av livet i miniatyr?




Övriga genrer av lilla t
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-26 22:10



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Värsta hemmada´n , känner igen mig......
2008-04-08

  Leif Furstedt
En vacker melodiös fråga, gillas...
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t