Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillägnad de med tomma medaljonger runt halsen

0,1
det
kan tyckas hårt att studera ett fall
men jag måste, för jag vet inte hur man gör
och det kan vara bra att veta när
asfalten förvandlas till liljor och när alla som jag känner
leker skönlitterära figurer och hoppar nerför
klipporna

0,2
allt som du såg
det är inte på riktigt
vad är sant, vad är sant, vad är sant
sanningen är ett skrapsår på ditt knä när du linkar hem med cykeln
alla kvarter där du slagit och älskat och fötts
sanningen är en varelse med rosa nyckelben och vitt hår som sitter uppe på taken och tittar på oss
studerar våra fall,
tänker minsann lära sig

och. tänder en cigarett och den glöder som rosblod

0,3
hur långt måste man klättra
för att nå marken?
änglarna hånglar med alla gryende tonårspojkar
i sofforna, deras vingar skälver av ensamhet
pojkarna flackar förvånat med ögonfransarna, jag
söker med min vänstra hand efter någon som söker min
men jag hittar bara min högra


0,4
jag bjuder in hela världen till min bröstkorg inatt

0,5
KRAS


fast sedan hörs det mer som när en mycket liten människa
går längs en grusgång.




Fri vers av gultparaply
Läst 870 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-12 16:56



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
ja det här var väldigt annorlunda. skönt flöde. vackert,
2008-01-31

  ginny
verkligen underbart bra. du kan verkligen skriva.
2005-07-27

    Bror
Nästa helt genialt.
riktigt riktigt snyggt.
2005-06-12
  > Nästa text
< Föregående

gultparaply