Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slå sönder mörkret, Caroline..

0,6
ibland tvivlar jag
på att dom tar min
blyertspenna som konkurrent till deras
gevär
på allvar

0,7
ett tonårspar eller ett vuxenpar det går inte riktigt att säga när kornen samlas i fotografierna

en flicka och en pojke. de vill säga
oss något när de demonstrativt tar varandras händer
under sändning
men kamerorna bara zoomar in
slagfältet och röken

missar passande nog även
soldaternas ansiktsuttryck
får bara med deras fingrar när de trycker av
och deras kroppar när de sprängs

flickan och pojken
försöker kyssas men. de skakar så


0,8
om man lutar sig nära kan man höra
någon :

\"dom har glömt hur bräcklig en bröstkorg är
man kan faktiskt inte bara
bjuda in hela arméer sådär
dom
brister\"

men inte så mycket KRAS längre
mer som
en suck och ett sus

0,9
känn hur dina vingar slår rot i diktaturens gigantiska trädgård
du planteras med våld. som liten

1,0
Caroline
och allt som är Caroline fastnar
i en barnsoldats ögon
hon tittar för länge och hinner tänka för länge på
stjärnorna och suset innan hon knycklar
ihop sin mänsklighet till en cigarett
och röker den på bron

Carolines hjärta är en röd pärla som börjat krackelera


1,1

kasserar hon
mörkret.




Fri vers av gultparaply
Läst 321 gånger
Publicerad 2005-06-13 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gultparaply