Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som dansar hela regnbågen trasig i din närhet


jag är bara en solkatt i ditt knä

I
jag vill vara en detalj
i den pärla du har runt halsen
eller kanske en liten, liten spricka
i ditt hjärta där mina andetag
får plats

mina känslor är
en reva i ditt ögonfärgstyg (från mina oklippta naglar), ett mönster i din handflata (från en okänd fjärilskonstnär), en rispa (från min vassa armbåge på din hud, förlåt)
en läcka från dina läppar som briserar i en kärleksfraktur i mitt bröst när jag drar efter andan

II
hur
min ensamhet går i bitar
och släpper taget om min hals
när dina skulderblad blir min tillflyktsort igen

(hur min ensamhet samlas som ett hån i min
strupe och knyter skarpa röda band runt min stämma, gör den så
liten
varje gång du går förbi)

jag rämnar som en skygg aftonstjärna i ditt hår

III
jag plockar
sorgen ur dina ögon

och samlar den i en skål
som skärvor




Fri vers av gultparaply
Läst 326 gånger
Publicerad 2005-06-14 02:17



Bookmark and Share


    livräddaren
oj vad denna var vacker!men ack så sorglig!
2005-06-20

  stannar kvar
Vackert skrivet och lite sorgligt. Många riktigt underbara rader och liknelser.
2005-06-14
  > Nästa text
< Föregående

gultparaply