Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
frankrike


hon petar sönder sina drömmar som man rycker loss vingarna från flugor

du sår någonting vackert på franska i mitt öra
men min öronsnibb reflekterar bara över kylan och darrar
det av sig

man hör prasslet från dina vingar
när du susar förbi
& du
alltid med en ny tunga i din navel och ett hjärtas
krossade bitar strödda över ditt ansiktssuttryck

vingarna du köpte i gallerian var på rea
jag står
varje natt framför hallspegeln och klämmer min hud röd
och vrider mig själv och allt som är jag ur led
för att kunna se mina

du planterar en bomb i min handled
när jag lyssnar noga och trycker fingertopparna mot den
så känner jag hur den tickar
bruksanvisningen är nasal och på franska
i mitt öra och jag vet att du höjer volymen bara för att jag ska förstå mer än väl att jag aldrig kommer att förstå

du tror på saker som är till lågt pris
men min själ kommer du aldrig att kunna få, för den
jobbar ideellt för mig

jag tror på glaspärlor och att allt kan rasa lika fort som dom
nerför tråden
jag vet att du vägrar erkänna det men
ditt hjärta är ditt svärd
och det rostar

jag rycker av dig dina vingar
men dom
lämnar inga ärr




Fri vers av gultparaply
Läst 366 gånger
Publicerad 2005-06-14 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gultparaply