Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon brukade ligga på en madrass bredvid min säng

Hon brukade ligga bredvid mig
på en madrass på golvet
och smida drömmar

Hon talade om intelligenta män.
Djuplodade diskussioner.
Brinnande horisonter.

Och hur många gånger satt vi inte
vid ett bord
med en \"pretty boy\"
i snygg kostym
som bjöd på dyra bubblor
och krävde någonting i gengäld

På den där madrassen hade han varma händer,
nära till skrattet
och bus i blicken

Vid det där bordet kunde han dra henne till sig
i hennes BH:band
och fråga varför hon kommit dit.
Hon kunde svara att hon längtat
Det hände att han höjde sina ögonbryn,
sa att nu när hon gjort honom kåt
kunde hon inte bara gå

Jag vet att hon stannade kvar
eftersom den där madrassen på golvet
ekade tom
men hon grät aldrig när hon låg där nästa gång
för då hade hon en ny dröm

Han skulle ge henne massage,
få henne att slappna av
kyssa hennes panna
Lyfta henne och snurra henne runt

Det var länge sedan hon låg på madrassen bredvid min säng




Fri vers av Tina-sol
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-06 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol