Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet


Träda

Grenar som sträcker sig mot skyn
Når aldrig sitt mål
Rötter som letar efter kärnan
Hittar aldrig sin plats
Löven som blivit lovade rikedom
Flyr med vinden
I jakt på paradiset
Möts av kalla forsar
Vattnet leder till friheten

Men trädet står ensamt kvar
Dömd att sakta dö
Och aldrig nå himlen
Aldrig hitta kärnan
Dömd att om och om igen
Bli övergiven av sina undersåtar
Och desperat locka fram nya
Med tomma löften om rikedom




Fri vers av K M Andersson
Läst 216 gånger
Publicerad 2008-04-14 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

K M Andersson