Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... och mördare...

De kallar mig helig
Men inatt delar jag bord med alla hädare
Och deras hädelser


I vinet ligger sanning
Men med din tystnad kapitulerar du en skrikande
Tystnad i lamslagen misstänksam terror

Bygg ett tempel
Runt mitt liv och gud stöttade pelarna
Efter tjugo år i kamp mot hädare och
Mördare



Jag ser mitt tempel falla i bitar vid första tecknet på storm

Föll på knä som profeten i grottan
Visste att jag skulle dö
Allt jag sa frågade var
Jag är inte din son

Varför har du försakat mig?

Det är ett hål i mitt hjärta, men det gör mig ohelig


Korsfäst den natten
Gick därifrån
Som en fängelsepräst som predikar en begraven
Och död
Sanning?

Min tro
I ruiner
Min plikt
En robot
Förespråkar en bok
Med en gråtande, lögnaktig, döende
Tid
Så full av liv att jag var allt annat


än jag




Fri vers av Niko
Läst 347 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-27 12:58



Bookmark and Share


  Emil.
utmärkt skrivet!
2008-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Niko
Niko