Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fuoco

~~~


röken slingrar sig
vackert mot skyn

men i infernots mitt
har små, små liv



ändats




~~~


I kväll kommer många brasor att spraka och därför vill jag påminna alla med egna brasor att försiktigt, men väldigt noga, gå igenom era rishögar innan ni tuttar eld på dem. Har ni samlat ris på hög sedan ett tag tillbaka, så är det mycket möjligt att fåglar och/eller igelkottar - vilka är fridlysta sedan många år - har byggt bo i högen och inte hinner rädda sig undan elden när ni väl tänt på. Alltså, kontrollera noga era rishögar, så kan ni elda med gott samvete sedan.


~~~




Övriga genrer av Markattan
Läst 824 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-04-30 11:57



Bookmark and Share


  Carlita
det där lät ju konstigt, engagemang MOT djurens lidande och FÖR deras rättigheter menar jag, givetvis :)
2008-05-19

  Carlita
gripande! jag imponeras över att du så ofta får med ditt engagemang för djurens lidande och rättigheter i din poesi. det mister inte kraften i diktningen på något vis, utan stärker den. välbalanserat, välskrivet och viktigt. stor applåd!
2008-05-19

  To
Känner mer värme från din text än vad jag gjorde från någon majbrasa i år. Tack så mycket. Väl skrivet!
2008-05-14

  swimsus@gmail.com
åh maris, alltid så klok och tänksam..mycket bra skrivet..
2008-05-06

  © anakreon VIP
Viktigt och välskrivet budskap i dessa tider!
Applåd
2008-05-01

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackra inledande rader på ett viktigt ämne.
2008-05-01

  Bodil Sandberg VIP
inte för allt i världen vill man att de små fenomenen ska drabbas..nej vi får se oss för..bra sagt min vän!!!!!
2008-05-01

  Jessica Ebbesson
All heder till dig som värnar om de små som kan gömma sig i rishögarna!
2008-04-30

  aftermath
fokus på djurlivet hedrar
2008-04-30

    Maria Malm
Viktiga rader.
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Markattan
Markattan