Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man kan bara hoppas på livets ödmjukhet för alla inblandade.....


Tjugofyra år av lidande....


Ovetande sitt öde la barnet
sin första legobit till den sist lagda,
i ensamhet, under förtryck
försökte hon ge i vuxen kärlek
som i barns ögon bara avspeglas i sagorna

(sagor onda faller med nattens drömmar
 och den som om lycka drömmer
 lyckan får..)

ovetande sin framtid drog hon
urverket åt sidan bit för bit
i mörker, med fadersgestalt
levde hon särbo med egen familj
som i hennes ögon återspeglade sanningen

(hon läste sagor om trollkarlens förtrollning
 och den som på magins makt tror
 lyckan får..)

ovetande livets skörhet begravde hon
vissheten i de brända släktbanden
i sorg, inför andra halvan
gömde hon likheten med den gestalt
som återigen tog hennes unga kropp i besittning

(hon sjöng vaggvisor för trötta ögon
 och under trollmors grymtning
 somnade de små..)

ovetande äkta kärlek krävdes hon
på sin smekande hand år efter år
bakom murbruk, i anonymitet
till ondskan själv med stor grymhet
som i våra ögon var en god samhällsmedborgare

                           ~~

Ovetande livets grymhet mötte vi
hennes för tidiga ålderdom
i dagsljus, förvandlades jätten
äntligen till en vanlig man
som i allmänhetens ögon inte längre var dom värdig




Fri vers av Rosen VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-05-01 20:16



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Du har satt ord på det hela så fantastiskt bra att jag får gåshud...usch det där är bara så hemskt alltihop..en sån som han borde få 24 år..miiinst!!!
2008-05-07

  Carola Zettergren
Mycket bra!Applåder!!!
2008-05-01

    sunnanvind
Ja du...det är så grymt det som hänt...o inte första gången på den platsen...mycket bra ordat!
2008-05-01

  Lena Krantz VIP
Wow, detta tycket jag var riktigt riktigt bra!
;o)
2008-05-01

    Oprofessionell
gillar orden i paranteserna, känns som om de är lite mer \'\'hemliga\'\' än resten på något sätt
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP