Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God morgon kära bortgångna natts spöke



Solen vaknade snabbt

Jag slöt ögonen
stirrade ner i kudden
och låtsades sova
i några minuter

sedan tittade jag upp
och ljuset var där

mördade min blick
på ett ögonblick

men...
var det inte ett vackert mord?

Jag önskade jag kunde störa någon
väcka någon och peka mot fönstret
och säga... titta, solen har gått upp!

och sedan bli verbalt mosad

Det hade varit trevligt...

Mitt huvud verkar ha bestämt att det är morgon nu
hela natten fick vara dag idag... i natt...

Sömn är helt felplacerad ibland
som snö på midsommar
vill man innerst inne att
det inte skulle hända
så man försöker in i det sista
att be till naturen om det motsatta
för att sedan genomlida
det som verkligen inträffar
med ett leende av plast
och en nubbe i handen

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-04 05:01



Bookmark and Share


  Матрёшa
oh glömde nämna att titeln är väldigt passande..=)
2008-05-04

  Матрёшa
ah, jag gillar den här texten.. särskilt sista stycket är grymt..!
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen