Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stefan Einhorns bok "Konsten att vara snäll" ger mycket att fundera över. Ibland är det något som liksom "fastnar" ett tag, måste synas ordentligt innan det går att komma vidare. Reflektionernas tid har kommit.....


Svåravlivad myt

 

det är inte tanken som räknas

^ ¨ ^

vi kommer inte alls till Gud
bara för att vi tänker
snälla tankar

det är inte ett dugg bättre
om vi ger till fattiga för
att vi känner med
dem än om vi
ger för att
det är
rätt

vi kommer inte alls till Gud
för att vi tror att vi är
snälla om vi alltid
säger ja och
korna på
ängen
är
ju
kor

ängen
och tro
föralldel
inte att
den som
är snäll
är
dum

läs boken så förstår du

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-05 11:47



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
*Det är tanken som räknas.*
har för mig setts
som klen tröst
när besvikelsen
varit stark för
att det
blev
som
det blev.
Men
tanken gör skillnad
när den utmynnar i handling.
2008-05-05

  Bibbi VIP
Själv kom jag till Gud för att jag blev överöst av Hans kärlek. Detta förstår jag men ska skaffa boken till ökad förståelse.
Applåd!
2008-05-05

  genni VIP
att vara snäll är en styrka,även jag har boken och det var på tiden att någon gav ut den...Mvh Genni
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP