Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stefan Einhorn har rört till det lite för mig....
Bl a säger han att det inte är tanken som räknas, enbart handlingen. Och tänker man gott så ska man göra gott, annars räknas det inte (min tolkning)



Är handlingen vad som räknas

det har kört ihop sig nu

mamma

för
du
sa

ofta att du så gärna ville

komma

men
att
du

inte orkade men ville

och
jag
vet

att det är sant att du hade

ett
gott
hjärta

men att du var slut sedan länge

av
alla
måsten

du inte hade valt och att det
kräveromänskliga krafter att
ta hand en svårt autistisk
människa som du
gjorde för att
det andra
alternativet
inte var ett
alternativ
för

ditt

modershjärta

jag

räknar dina goda tankar
som din kärlek till mig
som allt det du hade
gjort om du inte
hade drabbats
så hårt av
livet

ska
jag

inte
förlåta
dig för allt
som aldrig blev

och
välja
att inte

se

ditt
rätta
ansikte

nej
det
går

inte mamma för då är ju

inte
jag
jag

och vem var
isåfall
du




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-05 14:23



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Det sargade barnet ÄR sargat
p g a handlingar och
icke-handlingar.
Att som vuxen intellektuellt
förstå är inte detsamma som
att ur hjärtat förlåta.
Det sargade barnet måste
först ses och tas om hand.
Idag har man börjat se hur
resten av familjen påverkas
av funktionshinder hos
familjemedlem, och erbjuder
visst stöd och hjälp. Detta för
att så långt möjligt är undvika
sargade syskon.
Som sargat-barn-vuxen,
lång smärtsam process,
fylld med skuld och skam.
Detta belyser din fantastiska dikt!
2008-05-05

  Bibbi VIP
Jag tycker exakt som Nina här Ulla. \"huvudet på spiken\" och en förlösande inställning.
Det är precis min hjärteinställning v g Din speciella situation.
Framställningen av detta är helt suverän.
Applåd!
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP