Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan inte vara så säker på att äga ens dina upplevelser

Jag klev ombord
på det stora fartyget
Jag skulle göra en resa

På båten visste ingen
vad fastland var
Skären skar
skulle undvikas
Öarna skyddes
Fastlandet var något
man endast vinkade till

Jag reducerades till ett intet
trots mitt intresse för havet
Jag saknade ju allt som gällde

Det hjälpte inte att några
kastade ut små livbojar
De var för tunna
och vinden för stark

Jag guppade iväg
ut på det okända havet

Jag hade varnat för grundstötning
och jag hade bara hivats i

När fartyget krympte i fjärran
återvände mitt lugn

Så länge vi hade skött våra roller
och bara vinkat till varann
hade det gått bra

Jag steg iland
och man undrade varför jag frös

Ingen hade sett någon båt lägga till





Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-09 17:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP