Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kylig vår


Genar mellan gravarna på min väg till stan
blir stående vid vår, begrundar tujan
den blir nog bra, den tar sig nog
efter sin operation
Knallar vidare, idag är jag kall och av stål
Tujan, var det - varken mor, bror eller son …

Sen tar jag en annan grusgång än vanligt
får tvärstopp vid en sjuårings grav,
jag står där i vårvind och vårsol
och fågelkvitter och körsbärsblom
vid en grav jag aldrig sett
och bara står
och tårarna bränner
och jag var inte alls stål idag
jag var skyddslös och liten
som körsbärsblom
som knoppar i kylig vår.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-04-17 00:46



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Tack för denna lärdom. Outhärdligt och vackert om det tragiska i tillvaron.
2024-04-22

    Lena Söderkvist VIP
Jodu, man ser vad man har när man finner någon annan som har mist det. Livet, t. ex. Har också gjort detta konstaterande, på precis samma sätt som du.
2024-04-19

  bittemi VIP
Så fint skrivet!
2024-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Så är det också med foster som aborteras.
Vem vet vem man aborterar?
2024-04-17

  TrollTörnTrappan VIP
Berörande, minst sagt! Man blir aldrig för stor för att vara för liten...

...och vilse under vårsolens rosa, ödesmättade lätthet - tyngd av vad/vem som kunde ha varit(?)
2024-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Mycket fint.

2024-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP