Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När sten blottar sanningar


Av köld skakar hjärtat
när berg vänds mot jorden
och sten blottar sanningar
kluvna av livet

Ensamhet är det
enslighet och rädsla
när blixtar tänder farsot
eld går aldrig osedd
över marken


Darrande söker blicken


Och gömslet är en famn
osedd i gräset
daggvåt som kyla men varm
som osynligheten

Där vilar barnet
en kvinna
född ut ur tiden
förlossad diar hon livet


Och äntligen stillnar vinden




Fri vers av korpfjäder
Läst 289 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-05-12 08:40



Bookmark and Share


    Glittra G
Vackert!
2008-05-21

  Lena Krantz VIP
Ja tänk när man kommit dithän i livet, trots (eller därför) alla stormar och alla brända fingrar!

Härligt skrivet!

;o)
2008-05-13

  Tess the mess
avslutningen värmer mig lugn.
sanningen som det enda
värt att söka.

jättefint skrivet.
2008-05-13

  micke marin
trevligt, med nyfödda. det kanske krävs lite blixt och dunder för att man ska få ro..
2008-05-13

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!
2008-05-12

  Maria Zena Viklund
älskar denna text, lite mystiskt gåtfullt avtäcker den ändå en sanning!

applåd o bokmärke!
2008-05-12
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder