Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bohem

Hej och välkomen till Bohem.
Våran stadsidyll.
Här kommer en gubbstrutt,
han kommer tomhämt.
Ge honom hundrigen.
Han påminner mycket om dig.
Det är en ny dag och allting har ändrat sig.

Fastighetstegel.
Här ska inte alla få bo,
här har dom stängt portarna för Tim, Tom och Joe.

Här kommer stadsmän från fina Stockholmshem.
För dom har byggt lyxhus för att få ut medelmåttor, knarkar Jan och
..han som jämt hänger på stan.

För här har dom byggt hus så alla dom som sticker ut får flytta ut.

En ny student som vill flytta för att få ett eget hem.
Men det går inte för där bor ju redan Sven, multimiljadären.

När man frågar om en liten ungdoms lya,
står dom där och bygger en fyra.
För här ska vräkas på för några pengar till mig har ju inte kommunen just då.

Var är vi nu, håller ni inte med mig.
Var är vi nu, kan dom inte se mig..




Fri vers av John 5ire
Läst 269 gånger
Publicerad 2008-05-12 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

John 5ire