Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En oskyldig liten fråga från någon du inte känner...


Vill du ha mina ögon?
... jag kan gröpa ur dem åt dig.
Jag kan ändå inte använda dem rätt...
... jag tror de är trasiga.
De ser bara hångrin...
... fast det är nog bara för mig.
Eller kalla blickar...
... aldrig hela ansikten eller människor.
Jag ser bara delar av dem...
... delar jag tror jag förstör med min blick.
Allt annat ser bra ut...
... fåglarna är magnifika.
Men jag har sett dem redan...
... och vackra, kramgoda träd.
Jag tänkte, du vet, om någon behöver...
... de ser dock lite suddigt på långt håll.
Och, om ärligheten ska fram...
... ådrorna har spruckit ett par gånger.
Vet inte vad det beror på...
... man får djävulsögon.
Lite kul faktiskt...
... skrämmer praktiskt taget alla.
Fast ja, lite obehagligt är det...
... det blir liksom klibbigt i blicken.
Så, vill du ha dem...?
... du kan få dem gratis.
Fast jag behöver nog lite pengar...
... måste ju köpa en sked.

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 99 gånger
Publicerad 2008-05-15 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen