Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma takt.


Rötterna är gröna och nya
vrider och vänder sig
rotar sig mödosamt
i luckrad jord

gryningen luktar mynta
sticker i halsen och klöser
tunga andetag
ur min kropp

Jag slickar solsken från din hud
du glöder i varmorange
smular maskrosor i bäcken.

Ljusrosa morgontimmar
Solkatter dansar i dina ögon
Jag släpper dem inte med blicken

Första morgondoppet
Vattnet är iskallt och bränner
Våra kroppar
Lättnad.

Och för första gången lever vi i
Samma takt.




Fri vers av Ninna2
Läst 352 gånger
Publicerad 2005-06-27 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ninna2