Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtalets konst är som en tvål, antingen blir man ren eller så bryter man nacken...



munnen öppnas och stängs
jag ser dig tala
tungan syns ibland och
tänderna
läpparna spänns och slappnar av
ibland ser du leende ut
och ibland inte

ljudet är osynkroniserat
... jag måste se ut som en idiot
mina öron hör en sekund efter
och jag reagerar ett par sekunder efter det

för när du talar mot mig
flyter jag samman
till en tyst liten boll

jag vill höra varenda liten stavelse
så jag lyssnar och försöker höra
och jag ser och försöker uppfatta
jag kan inte översätta kroppsspråk
så jag missar en del när jag försöker
antingen eller... jag menar, aldrig båda
... samtidigt

när det sedan är min tur att tala
då finns det inte ett enda ljud kvar i luften
jag andas och andas, försöker bli lugn
och stammande får jag fram
... det dummaste du hört

/





Fri vers av Jonny Larsen
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-21 17:19



Bookmark and Share


  Матрёшa
Jag gillar flödet o formen i texten, samt e titeln väldigt passande. som vanligt, är d bra läsning.
2008-05-21

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat...om samtalets konst...och visst tusan kan man bryta nacken!Applåderar och bokmärker!!!
2008-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen