Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om John Hron som blev brutalt mördad av flera nazister.


OM JOHN HRON

OM JOHN HRON
Pojken är fjorton, han är full av liv, han är glad
Han tar med sig sin vän för att tälta, denna ohyggliga dag
Nere på stranden fylls luften av vänskap, av sång, musik
Ingen av dom hör varningens iskalla skrik

Plötsligt kommer döden i form av ett gäng
Fyra förvirrade killar som bestämt sig för att ta sig en sväng
Alkoholsdis och ilska fyller deras renrakade skallar
Hat och Död, namn på demonerna som denna kväll kallar

En börjar sparka, en annan börjar slå
Varför inte, dom hatar pojken så
Hans förfärliga brott är helt enkelt den
Pojken kommer aldrig rättfärdiga nazismen

Pojken slängs i vattnet och simmar ut
Det är en chans att fly från dom som vill att hans liv ska ta slut
Men demonerna har en order som pojken ska lyda
\"Kom tillbaka, annars ska din väns blod i vattnet flyta!\"

Den livrädda pojken har inget val
Han tillåter inte att dom vännens liv stal
Så han simmar tillbaka mot sin slutgiltiga dom
Hoppet är kvar hos denna pojke, så oskuldsfull och from

Uppe på land får han smaka på lögner och svek
Du tror du kommer undan, var det någon som skrek
Till slut blir allt svart, hans liv står inte emot
Den iskalla famn han erbjuds av Död och av Hot

Kommer ni minnas eller glömma så fort orden tagit slut
Hör ni vattnet i mörkret där döden med pojken simmade ut
En livlös kropp och sagan är slut
Vad är meningen med det här, hur länge ska vi stå ut

Men hoppet finns kvar, för pojken vi minns
Han är de räddas hjälte, den bästa som finns
Så lyser solen upp mörkret, vi ser dagen gry
Här är min hyllning till Pojken som vägrade fly




Övriga genrer av Chriztian Wennersten
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-26 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chriztian Wennersten
Chriztian Wennersten