Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Din sista tid i livet


TUNNELSEENDE

Nu i natt är det dags att dö
Jag kör i tunnelseende så se dig för
Aldrig ska jag se mig om på allt som inte är där
Jag tar inget med mig när allt tar slut nu och här

Jag bränner allt jag har och går ut på stan
Jag duckar alla blickar, jag har blivit van
Finns ingenting som kan få mig att stanna nu
Jag lovar att du ska förstå när allt är slut

Hamnar på en bakgata där någon startat bråk
Det är inte min fight att ta så jag vänder om och går
Den här staden har förfallit och alla har försvunnit bort
Få små timmar har sommarnatten och gör processen kort

Jag hamnar nere i vattnet vid en övergiven hamn
Funderar flyktigt på att dra till ett annat land
Men det är inte min slutstation, nej jag har ett annat mål
Att lämna saker ouppklarat är något jag inte tål

Jag hamnar på en äng under bar himmel
Långt bort ifrån stadens brus och vimmel
På rygg studerar jag den plats dit jag snart ska fara
Jag sluter mina ögon när morgonen börjar klarna

Jag rensar huvudet på alla tankar som stör
Det här är den plats jag valt att somna in och dö
Frid omsluter min kropp och sömnen för mig långt bort
Jag bara följer med och gör processen kort




Fri vers av Chriztian Wennersten
Läst 330 gånger
Publicerad 2016-05-15 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chriztian Wennersten
Chriztian Wennersten