Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När livet mest gör ont


När allt som är
är smärta
och livet mest gör ont
är döden bara längtan
och tiden tycks mig lång

Så går en dag i sänder
en tid blir till ett liv
och kärleken vill gråta
av skam vid längtans rand
och tiden tycks mig lång

Men ändå vilar ljuset
vid tanken natten lång
En enda dag av frihet
en längtansfull sekund
och tiden tycks mig lång

Och tiden
tycks mig lång




Fri vers av korpfjäder
Läst 306 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-05-28 20:45



Bookmark and Share


  Ilona _L
Oj den grep tag i mig!
Väldigt mycket livserfarenhet i den...
2008-05-30

  Carola Zettergren
Rätt in i hjärtesjälen...bokmärks!
2008-05-28

  Lena Krantz VIP
Jag hade en period när jag läste dödsannonsernas dikter (kan forfarande hemfalla till detta när tillfälle gives) och denna dikt kom mig att tänka på en sådan..

När endast smärta är givet
är döden skönare än livet

Fast jag säger inte den handlar om det....bara mina irrvägstankar...
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder