Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tôcken e de


Vardagsmåste-strejk

Nu drar jag i nödbromsen
låter bli att diska och hänga tvätt
för att ni ska förstå att det inte händer av sig själv

för när mina ord inte längre hördes
var detta det enda vapen jag hade kvar

men ni köper papptallrikar
och tror att någon annan
slänger soppåsarna


Minna, 29 maj 2008




Fri vers av Diktarminna
Läst 730 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-29 21:47



Bookmark and Share


  Anna*
Som fembarnsmamma hade jag en liknande taktik och till slut vände det... men ack så lätt att släppa efter igen och göra för mycket...
2009-12-17

  "Silver" VIP
Mycket bra vardagsrealistisk poesi, med allvar på botten med orden som inte längre hördes, och en helskön vändning både i \"men ni köper papptallrikar\" och i slutet ...för tänk om någon inte slänger soppåsarna! Skönt diktat!
2008-06-06

  Bodil Sandberg VIP
Ja upp till kamp..finns inget annat så måste man..bra bromsat!!!!
2008-05-30

    © Birgitta Wäppling VIP
Ja, så kan det vara.
Kanske väl värt att strejka
om det kan ge en förändring?
2008-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Diktarminna