Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...Den blomstertid nu kommer....


Nu vänder vinden livet...




Nu vänder vinden livet
när dagen snart är slut
Vem vet hur det är givet
det liv som andats ut
I töcknet har du skrivit
hur mänskligt liv blev till
och havets våg har drivit
den själ som intet vill

Och sorgens tårar väter
en aldrig brukad tid
Den dag då tanken mäter
vad livet gav av strid
Men ännu väntar natten
när mödans dag är slut
i kaosdjupens vatten
ska själen andas ut

Min själ du måste tiga
i dag blir allting till
när andens vind ska viga
till ro det liv som vill
Nu brister dödens hinna
och sinnet fylls av frid
när längtans ord får vinna
i evighetens tid


















Fri vers av korpfjäder
Läst 286 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-06-01 18:42



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
mycket vackra rader, fin rytm!
2008-06-03

  Carola Zettergren
Enastående!!!!Bokmärke!
2008-06-02

    Glittra G
jag sjöng medan jag läste ;O). Gud vad bra du är! Du borde skriva låttexter också.
2008-06-01

    © Birgitta Wäppling VIP
Den här är bra, mycket bra.
Rytmiskt flöde och fina rim, väl värd att bli tonsatt...!

Stor applåd och bokmärkning.
2008-06-01

  Kristina Wallbing
Du fick mig att sjunga här i min ensamhet!
Underbar psalm om dödens närhet och vila.
Slutet fastnar jag för; \"när längtans ord får vinna
i evighetens tid\" Applåd!
2008-06-01
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder