Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad kommer du säga när du nattar dina barn?


Älskade idiot

\"Mamma, har du tänkt på en sak?\"
\"Nej vadå, gumman lilla?\"
\"Nästan alla är idioter.\"
\"Javisst, hjärtat mitt.\"
\"Och alla utom de själva vet att de är idioter. Och man skrattar åt dem.\"
\"Ja, gumman. De är genomskådade.\"
\"Snart blir jag stor och måste skriva mitt manifest om hela världen. Tänk när alla ska läsa det. Tänk om jag har upplevt för lite av världen eller sett för få misstag, och skriver något som alla vet eller som inte kommer fungera. Tänk om jag inte lyckas tänka tillräckligt långt och så skriver jag något jättedumt. Tänk om jag är inne i en smärtsam fas i mitt liv och skriver något helt vridet som om det var jättesant.\"
\"Ja gumman, så kan det bli.\"
\"Tänk om jag gör något dåligt och alla utom jag ser mitt misstag.\"
\"Då är du också en idiot, gumman lilla.\"
\"Okej, mamma.\"
\"Sov så sött!\"
\"God natt, mamma.\"




Prosa (Novell) av Joakim Andrén
Läst 535 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-02 22:25



Bookmark and Share


  aol
gillas
2008-08-31

    Sandrew
Åh, så bra!
2008-07-22

  Che Buzaglo
O, så klockren!
en fråga man ställer sig varje gång man ställt sig bakom något man inte är hundra procent säker på(fast det händer även då).
Fortsätt i samma underbart flummiga och filosofiska stil, kamrat!
2008-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Andrén