Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke om en av de konstigaste och mest kontraproduktiva samhällsklasserna som finns, moraltanterna.


En moraltants uppdrag

”Ungdomar, vad håller ni på med?

Det där ska ni inte hålla på med! Jag har aldrig sett maken till tanklöshet! Ja, jag förstod när jag var ung, att sådana saker ska man inte hålla på med! Och det borde ni också veta! Ack, vad jag förstörde mitt liv, gör inte som jag! Nej, skandalöst! Sluta nu upp genast och gå hem! Seså!”
”Hörrudu, du kör lite fel taktik mot barnen. De måste ju själva lära sig hur världen fungerar, och det är ju trots allt en del av deras uppväxt att prova lite olika saker.”
”Ja, men det är också en del av deras uppväxt att skratta åt moraltanter som jag.”




Prosa (Novell) av Joakim Andrén
Läst 449 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-03 15:58



Bookmark and Share


  aol
sant bravo
2008-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Andrén