Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns inga manliga blommor-så konstigt.


Gamla fröken Forsythia
något bedagad men pålitligt gul.
Därefter spetiga Spirean,
nyfriserad men felklippt.
Hon avlöses av Rododendron
med en nästan motbjudande glöd.
Tulpaner, tulpaner, tulpaner,
i alla färger,
på de mest häpnadsväckande platser.
Och definitivt inte där jag grävt ner dom.
Häggen! Löftesrik och ljuv.
Syrenerna! Berusande! Doftar barndom
skolexamen och sommarlov.
Pärlhyacinter som ett blått hav,
självlysande i vårnatten.
Gullvivorna i gräsmattan...
små solar som nickar rart.
Låter gräsklipparn göra vida
cirklar runt dom.
Och fruktträden! Äpplen, gråpäron,
körsbär, plommon, oh, fröjd! Fröjd!
Rabarberna, de fräcka gynnarna
tar sig friheter som varje år.
Viftar med sina elefantöron till blad.
Se mej! Se mej! säger dom.
Och Kaprifolen! Och snart kommer pionerna!
Och flädern. I år ska det bli saft.
Och Hallonlandet! En helig plats.
Min trädgård.
Min underbara stökiga trädgård.
Du ger mig så mycket...
Värkande knän. Svidande rygg.
Jord under naglarna.
Gröna fötter.
Och ett ständigt dåligt samvete.
Inatt ska jag kyssa varje grässtrå
och tacka Gud för att jag lever.






Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-02 23:24



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Vilken lovsång till trädgården!...eller inte...
Skriven med din sedvanliga underbara humor och din alldeles egna personliga röst! (det är bara allt för sällan jag får nöjet att läsa dig.. Skriv mera!!)
2008-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP