Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solbrandsrand

Solbrandsrand brinner uppför
bergets ömma brant

in och ut
i havets briserande
mjuka
där naturens vilda, rister
vrider
trycker sig tydligt närmare

tills berget brister ut
i sång




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 723 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-06-08 13:06



Bookmark and Share


    Vickin
Åh sicken fin! Riktigt pirrande vacker och fin. Bra!!
2008-06-22

    sunnanvind
Grattis till placeringen!/Sunnanvind
2008-06-10

  sockerspöket
Jag tänkte helt och hållet på naturen tills jag läste nedanstående kommentar. Då kom det ett \"ahaaaa\" i huvudet.. fast fortfarande tycker jag det är en väldigt bra naturbeskriving, även om den fick en annan lutning nu ;)
2008-06-09

    sunnanvind
Återkommer lite...på begäran! *ler*...här har du lyckats fånga en sensuell , het åtrå...på ett mycket vackert sätt! Applåd!
2008-06-08

  Hannadraken
gillar mycket. precis de ord som behövs och inte mer - sånt gillar jag...
2008-06-08

  Lyckohäxan Enediel
Som en livfull tavla målar du upp så sköna bilder med dina ord...och hela dikten är underbart fin!
2008-06-08

  Kristina Wallbing
Detta läser jag som en oerhört sensuell och hudnära text!
Applåder för en text som byggs upp så fint och sedan briserar i sång!
2008-06-08

  H. Karla
Back to nature:)

Det sjuder av magisk realism, rungande ljud och obönhörligt brännande sol. Jag får en känsla av urkrafter som rör sig, en process som pågått i all evinnerlig tid -havets eviga gnagande på berget, den långsamma vittringen. Och detta, att berget brister ut i sång, blir någon sorts klimax, ett slut på den eviga rörelsen. Jag ser framför mig hur berget till slut brister i miljontals små bitar som sprids för vinden. Och solens strålar reflekteras i bitarna så att det blir ett jättelikt moln av ljus som stiger mot himlen, äntligen fritt att röra sig, sjungande. Det är en vacker, känsloladdad bild.

Dock reagerade jag på ordet \"ömma\". Jag inser att det behövs ett ord där för rytmens skull, men det är ytterst svårt att se ett berg som ömt. Du kanske skulle pröva karga/gråa/heta/hårda...
2008-06-08

  Michaela Dutius
Underbart vacker--bergets sång- ja den är något alldeles särskilt att få lyssna till för den som har öron att höra med
2008-06-08

    Lindizz
Vackert skrivet, varm applåd.
2008-06-08

    sunnanvind
Väldigt vackert! Applåd!
2008-06-08

  devilsangel
Tycker om detta...solbrandsrand..ger ett lugn när jag läser, ser vackra bilder...mycket fint vännen!
2008-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson