Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad är viktigt?


Vuxna människor som kastar sand



Vuxna människor som kastar sand på varandra
i en gigantisk sandlåda
medan jordens vrede växer till öknar av hetta
solidariteten krossas av isbergen
som lossnat där frid skulle råda

Vuxna människor som kastar granater på varandra
medan barnen äter av sanden
som fallit ned mellan stenarna som ropar
eftersom folket tiger
av rädsla för att förlora makten över oljan

Vuxna människor som kastar andras liv på varandra
i rättvisans namn
Och gravarna ligger öppna som famnar
medan barnen leker med de tre skovlar jord
som väntar den mänska som stannat

Vuxna människor som kastar en enda blick
i sin egen spegel
för att en gång möta sig själva
men vänder
för att allt det som syntes i spegeln var sand







Fri vers av korpfjäder
Läst 386 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-06-09 15:20



Bookmark and Share


  sjörövar_fabbe
Väldigt Väldigt bra text,

[Svårt att uttrycka mig]
2008-06-11

  Peter G VIP
den här sitter som en smäll i magen, den gör mig förbannad, förbannad över över tillståndet i världen, att vi ska behöva ha det så här, ca 8000 miljarder lägger världens länder på vapen ( per år!) jag kräks!
hur mycket pengar läggs på att rädda moder jord?
ska vi bara se på medan sanden rinner mellan fingrarna?
Ruggigt bra text!
2008-06-10

  * Ammi *
starkt bra skrivet
2008-06-10

  boen
Ja, vi inbillar oss gärna att vi är skapelsens krona
eller evolutionens höjdpunkt....men så denna
inbillat överlägsna varelse bär sig åt!
2008-06-10

  Fånga dagen
Mycket bra text viktigt budskap
Anna-Karin
2008-06-10

  © anakreon VIP
Ja.
2008-06-10

  Lena Krantz VIP
Jo, människan är egentligen en jävligt skum varelse! Någon slags felande länk kan man tro!

Tjusigt!
2008-06-09

  Cadena
Jättefin.
2008-06-09

  Mona*
Tung text. Du skriver om svåra saker som borde vara lätta. Hur kan vi välja att göra varandra illa när vi kunde leva hela med våra barn?
2008-06-09

  Hannadraken
jo, sant om sand. vi spelar med i sandlådespelet - i dramat som bemästrar oss mer än vi bemästrar det. och enda vägen ut är genom den bespottade - genom att ta korset på.

välskrivet!
2008-06-09

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder