Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av sorgen i dina ögon trots solskenet ute och den mäktiga sången i högtalarna vilken skulle kunnat höja stämningen om det bara inte var för den uppenbara sorgen i ditt ansikte


Draken och flickan





Hon lät honom
då han satt bredvid henne på soffan
luta sitt huvud i hennes knä

först visste hon inte vad att tro
när hon hörde hans plötsliga
utbrott av häftig gråt

ett äldre par gick förbi dem
på något avstånd
mannen såg på henne

kvinnan såg bort
kanske var det av rörelse
som mannen gjorde en vag gest

han log ett snabbt leende
vilket hon inte genast returnerade
då hon väl gjorde det var de förbi

längre bort i parken såg hon
en flicka leka med en drake
pappan verkade stå vill

vännens tårar vätte genom tyget
i hennes röd- och vitblommiga klänning
fåglar kvittrade och solen bara sken




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-10 13:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Flickan verkar ha sin uppmärksamhet överallt utom på vännen, som kanske inte längre är en vän ...
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP