Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Wienerbröd


Till bibban,
sista dagen för återlämning.
Inga \"böter\" denna gång.
Postade betalorder.
Saras bageri - mmmums - köpte wienerbröd.
Banken - tog ut pengar.
Svensk kassatjänst - satte in pengar.
(Borde fixa internetbetalning, förbaskat
opraktiskt detta )
Topes brädgård, tittade på förrådsdörrar.
För dyra - och för fula.
(tröstar mig med tanken på wienerbröden)
Fiskaffären - hade inte strömming!
Mataffären - köpte hela lagret.
Tobaksaffären - löste in en bingolottsvinst.
Köpte nya lotter - ingen vinst.
(tänker wienerbröd alltså)
Hem. Packar upp. Sorterar. Fryser in.
Dörrklockan ringer. Gäster!
Oväntade men välkomna.
Kaffe. Mat. Mer kaffe.
Får hjälp med att koppla in skrivaren.
Gästerna avvecklar sig.
In i duschen. Bråttom. Skolavslutning.
\"Den blomstertid nu kommer\".
Tårar i ögonen och \"tupp\" i halsen.
Hem. Hittar påsen med wienerbröd!
Utan \"fras\" och med intorkad vaniljkräm!
Oändligt sorgsen intar jag min kvällsmåltid.
Gammalt wienerbröd.
Som smakar lätt härsket.
Fylld av grämelse drar jag mig tillbaka
till sovrummet och en god bok.
(om jag kan hitta någon)





Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 228 gånger
Publicerad 2008-06-10 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP