Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här kan det också vara... de NI!


Arbetstider

Arbetstider
Är ett relevant begrepp
När man ska skaffa visum
Gå på posten
Handla
Klippa
Hår
Köpa plåster till ett sår

Hur kan man arbeta mellan 9-11.30
Och med handen på hjärtat
Tro att det är bra sen?

Där stod vi
Med papper i handen
Vår tid
Hade runnit ut i sanden
Stängt var konsulatet
Och resan hem
Var trist och lång

Sen
Så där dagen efter
Var det dags
Igen
Att åka till det främmande konsulatet
Stå i kö
För att återigen bli snuvad på konfekten
Alltså våra visum
Som
Vi får hämta i morgon
Efter ännu en resa på
20 mil
eller nått!
Gör nått för faaaan!

Ingen tjavsar med dem
Följer bara ledet
Och
Väntar länge på sin tur
Utan att ens våga pysa ut minsta lilla fis
Av sin ilska
Då vakterna bär k-pistar
Som smatter gevär
Läskigt så här i trygga Sverige




Övriga genrer av lilla t
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-10 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t