Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglar


Skogsduvor har byggt bo i min kastanj.
Skatorna har sitt näste högst upp i granen.
Blåmesarna har funnit ro i gamla vattenpumpen.
Svartvit flugsnappare har flyttat in i bigarråträdets fogelholk.
Björktrastarna har också ett bo nånstans
i min trädgård. Tyvärr.
De är sådana gaphalsar.
Samtliga fåglar har ungar.
All ledig tid går åt att hindra kattskrället
att sluka föräldrarna när de hastar
till och från sina bon.
Eller förhindra ungarna att bli uppätna
när de ska pröva sina vingar.
Det är som livet ungefär.
Äta eller ätas.




Övriga genrer av Stardust VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-12 22:17



Bookmark and Share


  Tabes
Trots livets öde låter det som du har en väldigt trevlig fågelträdgård. Njut av livet medans det kan njutas!
2008-06-15

  Stefanie Nerman
survival of the fittest eller hur darwins teori gick..
Väldigt bra dikt!
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP