Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nöden sägs vara uppfinningarnas moder, ibland får verklighetens skådespel hjälpa nöden på traven för att uppfinningen skall vinna kraft och uppmuntra en till att utveckla olika mer eller mindre framgångsrika prototyper


I offentligheten spelar även jag en roll ibland







Stundom kommer jag på mig själv
med att känna av värken
i kroppens alla vinklar och vrår
trots försöken till distraktion
för att slippa äta värkmedicin

av en slump kom jag på
att det går att något maskera
uttrycken för smärtan
då jag ibland bara vill skrika rakt ut
eller iallafall brista i gråt

jag blev inspirerad av
att en tjejsare och en pajsare lät en smula
då de kysstes och hånglade
där de satt på en soffa på tåget

det lät som stönanden av
åååååh oooooo mmmmmm och så vidare
ljuden kom och gick
de steg och sjönk
det var som en sorts mänsklig motsvarighet
till valarnas sång

så ibland när jag är ute i gatuliv
eller bara åker kommunalt
händer det att jag imiterar
den där sången av kroppsrörelse

att någon skulle titta underligt på mig
eller till och med börja skratta
knuffa menande på sina vänner eller älskade
det kan jag inte gärna bry mig så mycket om
eller ens ta hänsyn till

här gäller det ju
att kunna få utlopp
för att kroppen värker och jag har få verktyg
till att tygla dess framfart med mig




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-13 12:18



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jomen det är säkert, det är verkligen en novell som ger sig ut för att utspela sig i verkligheten, ungefär som vanliga romaner och deckare utger sig för att göra men som samtidigt är skrivna bara för att läsas som just romaner... det är så sant som det är sagt, om du inte vet vad ordet novell betyder så kan du med fördel slå på ordet i wikipedia, en gratistjänst här på nätet... googla ordet wikipedia och sök sedan förklaringen där
2008-06-13

    ej medlem längre
Nej, det här tror jag inte på ...
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP