Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kuf

Livet krackelerar i dess eviga rundgång,
Man föds, man lever en stund, man dör.

Man ska hinna så mycket
och det med kvalitet och växeln i högsta.

Enstaka inbromsningar för eftertanke,
hinns inte med.

Tanken föds, om man vägrar hänga
med ekorrhjulet, vad händer då?

En kuf som lever sitt liv i sakta mak
och gör vad dagen bjuder.

Hinner se det vackra på vår jord,
tar sig tid att lukta på blommorna.

Vilar en stund på dagen för att kunna
njuta av stjärnornas glans på natten.

Då önskar jag bli en kuf.




Fri vers av Annelie Hugo
Läst 724 gånger
Publicerad 2005-07-03 21:38



Bookmark and Share


  Anna H
Ja vem vill inte vara en kuf? :)
2005-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Annelie Hugo
Annelie Hugo