Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sorts apokalyps i förtvivlan



Inte ens gråten bryter fram
i denna stenarnas öken
Inget finns som väcker anden
ingen tystnad
inget larmande buller
och inget prassel bland löven
Fåglarna har slutat sjunga
korpen flyger inte mer
och trollsländans vingar har blivit stoft
under solen

Här har skaparen vänt
och döden tappat sin svärta
själv dödats mot tomhetens giriga käftar
ätit och druckit i vällust förlorad
när meningslösheten har segrat

Inte ens gråten
droppar från likgiltighetens klippa
och inte ett ord
faller från himlen med sparven
dunlös mot jorden

graven som gapar
är all tid förlorad
















Fri vers av korpfjäder
Läst 375 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-13 19:35



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Aj!
Inte bra, inte bra alls! All denna förtvivlan och korpar får inte sluta flyga, sånt går inte för sig!

Fruktansvärt bra skrivet så jag sitter här med en klump i halsen!
2008-06-14

    Melona
Stark förtvivlan förmedlar du
och dina ord bränner i mig...
2008-06-14

    humla
Vilken resa du tar mig på här. Vad härligt du formar innehållet i din dikt.
2008-06-14

  micke marin
Förtvivlat bra, fåglarna måste sjunga igen, annars är allt hopp ute.
2008-06-14

  Mona*
Korpen flyger inte mer...
stor förtvivlan att stanna i så lång tid det tar, för att sedan en fjäder ur korpens dräkt, gör poeter fyllda.
2008-06-13

  drakbruden VIP
\"Döden tappat sin svärta
själv dödats mot tomhetens giriga käftar\" tom döden dör i din starka text som sammanfattas i en fantastisk rad \"graven som gapar är all tid förlorad\"
2008-06-13

  Carola Zettergren
Och jag dör...med dig..dessa ord går rakt in i mitt hjärta..och det finns inga tårar som räcker..inte ens för en liten bit!!!
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder