Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite självrannsakan kan ju inte skada....


De sju dödssynderna - Högmodet



Här ser jag världens goda
allt format för min tid
från berg till minsta groda
jag själv är nöjd därvid

Ty jag har skapat allt det
du ser med blott en blick
och Herre över alltet
blev jag som alltet fick

Och livets alla dagar
är mina utan slut
jag följer egna lagar
allt ont ska rensas ut

Mitt liv ska du bejaka
om du vill finnas till
ditt liv får du försaka
min lag är det du vill!

Och allt som smakar smärta
får andra ta emot
Mitt eget vackra hjärta
ska skyddas från allt knot

Och den som nämner döden
och menar den är min
ska själv bli död i glöden
ty döden den är din!







Fri vers av korpfjäder
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-15 13:12



Bookmark and Share


    Glittra G
Passar perfekt in på titeln :o)!
2008-06-15

  Carola Zettergren
Hjälp...rena storhetsvansinnet!!!Bra poetat!!!
2008-06-15

  Mona*
Det får vara hur det vill med det, skälv är jag bäst...
2008-06-15

  Lena Krantz VIP
Hi hi....här kan man komma o snacka, om högmod!

Vilka härliga rim du fick till här förresten!
2008-06-15

  Maria Zena Viklund
själv är jag högmodet själv!
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder