Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till sommaren och vänskap


Drakens röda svans

Körsbärsblommorna, vita och rosa
nyckelpigorna, röda och svarta

fågelns silluett som döljer solen strålar
draken svävade genom himmlens vackra gårdar

en ung flickas fötter sprang i sommarens nyans
genom gräset lätt som en dans



Maskrosorna, gula och gröna
fjärilarna, bruna och röda

flickan följer drakens rörelse med sin blick
skrattande jagar hon drakens svans ett ögonblick

syrsorna spelade i kör
sommarens ljud är allt man hör



Prästkragarna, vita och gula
humlorna, gula och svarta

draken faller från sin värld
flickan följer dess färd

ner bland buskar och snår
den lilla pojken sin drake inte når

flickan som följt drakens röda svans
ser pojken som i trans



Liljor, blåa och lila
svalor, svarta och vita

i sommaren de fann en vän
bland barn fans inga men

Draken? Ja, den låg bortglömd kvar
dess röda svans var snärjd i många dar




Fri vers av Night Fever
Läst 818 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-15 13:30



Bookmark and Share


    Jojjan
Rimmen var sådär, men det förlåter man på något sätt tack vare de fina beskrivningarna :)
2008-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Minns att jag grät som barn då jag hörde \"Puff en pappersdrake\".

Fin skildring!
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Night Fever
Night Fever