Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
phu, kan det verkligen vara dödligt?


De sju dödssynderna, Lustan



Och livet gnider sig såhär
som gnistor ur ett ständigt öppet spjäll
av minsta lilla kroppsbegär
jag måste gnida mera varje kväll

En glimt av något som är skönt
är viktigare än att göra rätt
och trohet det är inte lönt
jag måste njuta mer av lust än vett

Begäret är en rättighet
att fylla all sin tid med att bli kär
det är väl som de flesta vet
det enda skälet till att vara här

Och om du skulle älska mig
så blir du lätt ett roligt tidsfördriv
för jag vill ha det skönt med dig
min kärlek blir att dela kropp med dig




Fri vers av korpfjäder
Läst 259 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-06-15 16:02



Bookmark and Share


    Glittra G
alla dessa begär är nog farliga i för stor dos
2008-06-15

  Carola Zettergren
MMM håller med nedanstående!
2008-06-15

  Teresia Ridell
Stämmer in i Ingvars kommentar. Lusta som inte skadar någon annan är av god:)
2008-06-15

    ingvar VIP
Jag tror att det finns \"ond lusta\" och \"god lusta\". Den onda är den då man förstör - eller stör - livet för någon annan (och ofta även då, sig själv). Den goda lustan (är en stor rikedom i livet! Bra poetat!
2008-06-15

  Erik L
Finner dikten väl skriven med bra rytm och som alltid är jag svag för rimmad vers.
2008-06-15

  Lena Krantz VIP
Näää, inte kan väl det vara en synd?
;o)
Det måste vara annan lust som åsyftas, kanske helt enkelt överdriven lust?
2008-06-15

  Maria Zena Viklund
att dela är ju en ynnest och en härlighet, blott att njuta sin egen rikedom kan bli tråkigt, lustan vacker sann och längtansöm, tryggt vilande i kropen gömd. bra skrivet!
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder