Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porträtt av en frigjord kvinna


Skönheten band oss
som skönhet kan binda
och livet blev smått
som ett foto


porträtt av ett liv
perfekt som en fjärt
släppt i skydd av en lastbil som dånar

-jag dånar
och faller som kvinnan
i djup krinolin
ett år ingen vet hur det kom sig


Men tiden har sagt
att kvinnan är fri
och livet blev smått
som ett foto


En inbunden bok
döljer sidor av gråt
perfekta små tårar av glitter

-jag skrattar
och pudrar kokett
den klyfta som lurar till lusta
och bygeln skär in som en kniv


Politiskt korrekt
är att kvinnan är fri
och livet blev smått
som ett foto








Fri vers av korpfjäder
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-16 08:47



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Helt underbart poetat!!!Sjuhundramiljoner Applåder!!!:)
2008-06-17

  inutimonster
jag gillar hur du drar upp djupet till ytan med dina små detaljer om fjärtar i lastbilsdån och klyftpuder
2008-06-16

    humla
skickligt formulerat, väcker tankar åt olika håll.
2008-06-16

  Ilona _L
Mycket bra!
Tycker den säger väldigt mycket om livets yta!
2008-06-16

  Hannadraken
tänk, jag sitter här å skrattar åt fjärtar och pudervippor. En välbalanserad satir. Gott!
2008-06-16

    Birgitta Wallgren
Jag gillar den här, vacker, rolig och tankvärd!
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder