Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En poet ställde för någon tid sedan frågan om det är min bild han ser på min sida där det går att läsa av mig ungefär som den där hjärnröntgenmaskinen på sjukhuset och först nu kan jag avslöja svaret (jag bara tror poeten är en han)


Svaret på frågan




Det är en annan sida av mig själv,
det är den bild jag har av mig själv
när jag bara är,

men den som andra ser är förstås
litet annorlunda, ungefär som skillnaden
mellan den röst jag hör i mitt eget huvud
till skillnad från den jag hör
när rösten finns inspelad på band...

ja jag förstår om denna förklaring
inte riktigt rimmar med dina intentioner
om ett optimalt laddat svar...

men är nog det bästa du kan få just nu
med tanke på hur konjunkturen...
där tappade jag tråden,
det drar sig mot lunch och jag kan nog
inte hitta den igen i brådrasket...

så om du ursäktar mig
men det är min hållplats nu och jag får inte
komma för sent till uttagningen av talanger
i den här såpan som populärt
går under smeknamnet verkligheten...

här kan du höra mina steg
sakta avlägsna sig
medan bussdörrarna pyser
och chauffören drar iväg
längs den dammiga vägen,

du vänder dig om
och ser en skymt av mig bara
när bussen accelerar och sedan blir
allt som vanligt igen




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 276 gånger
Publicerad 2008-06-16 11:16



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
I vilket fall som helst så är bokstäverna snyggt sammanställda. Jag erbjuder din dikt ett stand-in- uppdrag i en bok jag borde läsa...
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP