Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ola Rydberg inspirerade förstås, han som tror han förstått hur att vara en riktig man, som om det funnes en sorts form att stöpas i och inte bara vara människa med begär, känslor och upplevelser just personligen, rocka på Ola, rocka på


Kritik på en text XXIIXV (Liktiga människol)




Själv har jag bestämt sedan länge
att kvinnor skall ta hand om sitt eget liv
sin egen sexualitet
sina egna intressen
sina egna orgasmer
tillfredställelser i livet

eller rättare sagt
de har bestämt mig
för det en längre tid nu
även om inte alla rättar in sig i ledet
visar sig från sin självständiga sida

utan fortfarande tror att det är mannen
som skall ge dem allt det där
som de skulle klara av att skaffa själva
om de blott vågade falla ur ramen

tro litet mera på sig själva
sin egen förmåga,
att människor inte behöver käfta och slåss
trycka ned varandra i skorna,

kan man tycka de borde ha hajat
för länge länge sedan
om blott jag varit man enough
hade jag förstås givit mig åt första bästa kvinna
som kom i min väg blott jag blitt kärt på stört

blott jag varit en riktig man
jag som jämt går och knyter näven i fickan
fast jag helst velat stå med på barrikaderna
få min röst att höras en smula över mängden
då och då när jag blir riktigt arg

jag får nöja mig med
att låtsas vara en Elvis-imitatör
dansa på köksbordet
sjungandes
Jailhouse rock
gungandes med höfterna

\'dancing to the Jailhouse rock\'




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 290 gånger
Publicerad 2008-06-17 16:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP