Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej just det


Ingen verklighet bakom de här orden



Nej jag har ingen verklighet
bara en bild
jag tar fram den när jag får besök
och så tittar vi på den
med beundrande blickar
så vacker är den
att hon aldrig vill gå fast jag bjuder henne svagt kaffe
utan mjölk

Nej jag har ingen verklighet
bara en dikt
jag tar fram den när jag vill känna något
och så gråter jag lite
men det kommer inga tårar
bara ord
som blir så vackra när jag sätter dem efter varandra
utan tanke

Nej jag har ingen verklighet
bara en lögn
jag tar fram den när jag vill finnas lite
och så tittar jag mig omkring
men jag ser inget speciellt
utom dig
som skyndar dig att titta bort när du ser att jag ser
utan sanning




Fri vers av korpfjäder
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-18 21:48



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Huga...för mig gör den här texten ont...vad är sanning!
2008-06-20

  micke marin
kändes lite obehaglig den här.
vet inte varför.
men det gav mig tankar och aningar, och det ska ju en bra text göra..
2008-06-19

  Hannadraken
hålrumsinutit. jo, det kan man känna igen. vid vissa tillfällen hos sig själv, då falskheten ekar inom. med fantasins hjälp hos andra... du tecknar den väl.
2008-06-19

  Mona*
Får en del associationer när jag läser. Dels personen man inte vill ha på besök, dels ens egna kritik mot sitt skrivande.
2008-06-18

  Ilona _L
Mmmm, den lämnade en bitter smak på tungan!
2008-06-18
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder