Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pomperipossa inspirerade genom sin lilla skrapa till \'plankstrykaren\' C. L.


En lättviktigt satirisk text över de sköna konsterna








-Vem är Carl Larsson?
Fick jag en gång frågan när jag och en vän
var på bokrea och där fanns en bilderbok
med tavlor i som en svensk plankstrykare
lämnat efter sig

en annan plankstrykare fick se sig kuggad
i Tyskland i halvunga år
en korpral utan sinne för humor och se bara
hur det gick då

ibland är det gott att plankstrykare
får hållas med penslar och färg
skall konstälskaren veta.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-18 22:09



Bookmark and Share


  katt.inc
Ja, uppmuntra konst i alla dess former, det tycker jag är bra och din dikt är också bra som tar upp detta ämne, vad hade hänt med dig eller mig om vi inte fått uttrycka oss, det vågar jag inte ens tänka på, min före detta arbetsplats hade nog varit bombat, utplånat, endast en rykande ruin, så det är tur att jag får skriva. Bra av dig herr Lodjur.
2008-06-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP