Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nån sorts senruy är det nog - eller en granat


Dagens bomb



När vi går till val
ska våra röster räknas

genom FRA




Bunden vers (Haiku) av korpfjäder
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-20 11:02



Bookmark and Share


  micke marin
FRAnkenstein
2008-06-21

  Cadena
Granat var det. Född med en far som simmade iland till Sverige från ett Tyskland /Polen där först en del av klasskamraterna försvann efter att ha \"folkräknats\" under Hitler, och där sedan en stor del av de som blev kvar skickades till Sibirien på arbetsläger under Stalin (typ Soljenitsyns Gulagarkipelagen) efter att ha listats i nya rullor, sänder jag dig en eloge för att du riktar uppmärksamheten på denna händelse med FRA. Denne fader lärde mig nämligen att det gäller att vara oerhört klarögd och uppmärksam på de faror det medför när centralmakter vill spana och registrera, och att man bör värna integriteten. Tack!
2008-06-20

  Mona*
Ja va bra, nu slipper vi rösta, deklarera och anmäla till försäkringskassan. FRA kan sköta sådant åt oss.
2008-06-20

  genni VIP
I riksdagen gör de som de vill, alla bryr sig inte ens om att vara med om att rösta när det är viktiga frågor som kommer upp!! Det borde väl vara det minsta som man kan begära av politiker, BRA att du tog upp FRA, applåd...
2008-06-20

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
FRA har sysslat med underättelseverksamhet i det tysta i många år, det enda skillnaden nu; är att de har rätt att knäcka koder, lägga trojaner, operera med helt nya program, och kartlägga allt in i minsta detalj hos även enskilda indvider samt att utbyta information med andra länders underättelseverksamhet, en signalspaning i cyberspace. En stor fara för människors rättsäkerhet, ja. Men jag tror att 98% av internetanvändarna inte alls blir siktade. Knappast intressanta, det är silning och skiktning kring flera parametrar som är huvudskålen i FRA arbete. Man anser att detta ingår i stats/totalförsvarets underättelseverksamhet, då också med civil anknytning. Men man frågar sig; vad är då nästa steg ?
2008-06-20

    ej medlem längre
Men vem ska man rösta på egentligen - det var ju Bodström och socialdemokraterna som föreslog avlyssningen från början, men nu låtsas man vara emot, fast man i själva verket är för.
2008-06-20
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder